Markt in Kusadasi

Omgeving

Kusadasi ligt in het noordwesten van Turkije, aan de Egesche kust. Je kunt er alles vinden wat Turkije te bieden heeft: runes van 's werelds grootste Romeinse steden, een prachtige oude binnenstad, mooie zandstranden en kustlijnen, idyllische havens van waaruit je een boottocht kunt maken en verse vis kunt eten en natuurlijk Turkse markten met mooie souvenirs voor thuis.


De runes van Efese

Vlakbij Kusadasi ligt de Romeinse stad Efese, n van de best bewaarde steden uit de oudheid. De opgegraven stad wordt ook wel 1 van de 7 wereldwonderen genoemd. Tijdens een vakantie aan Kusadasi kun je je kans grijpen en teruggaan in de tijd. Breng een bezoek aan de beroemde Celsus-bibliotheek, het theater met wel 25.000 zitplaatsen en natuurlijk de tempel van Artemis.


Pamukkale

'Het katoenen kasteel' betekent de naam Pamukkale letterlijk in het Turks. Het warme, kalkhoudend bronwater (35C) staat bekend om zijn helende werking en daar wordt al sinds de Romeinse tijd gebruik van gemaakt. In duizenden jaren tijd is er een uniek terrassenlandschap ontstaan.


Markt

Iedere woensdag is er markt in Kusadasi. Voor de beste souvenirs kunt u hier terecht. Namaak kleding van alle bekende merken, leren riemen, slippers, schoenen, verse kruiden, thee, keukengerei, handdoeken, (kinder) badlakens, (kinder) badjassen, lingerie, boxershorts, sokken, spijkerbroeken, truien, t-shirts, hempjes, trainingspakken, enz. Vanuit het hotel neemt u een taxi of de Dolmus voor een euro. Voor de taxi wel vooraf prijs afspreken (ca. €7,50 - 10,00).


Dolfijnenshow

In het naast gelegen hotel en waterpark AdaLand is een dolfijnen en zeeleeuwen show. In een sfeervol openlucht theater met de Bibliotheek van Efese nagebouwd als decor is het volop genieten van de vele kunstjes van de dolfijnen. Een erg leuk uitje met de kinderen. Het makkelijkst is om dit te boeken vanuit het hotel. Je wordt dan opgehaald bij de receptie van Aqua Fantasy en na de show weer terug gebracht. Kinderen zijn razend enthousiast.


A1-Grand Restaurant

In het centrum van Kusadasi ligt het gezellige door een Nederlandse eigenaar gerunde restaurant A1. Dit sfeervolle restaurant ligt in de tuin van twee Venetiaans/Griekse huizen. Hier wordt echt Turks gekookt, maar ook internationale gerechten en voor kinderen zelfs een lekker Hollands kindermenu. In de avond branden er allerlei gezellige sfeerlichten en de Nederlandse eigenaar geeft bij elk gerecht tekst en uitleg. Voor een heerlijk avondje uit is A1-Grand Restaurant een echte aanrader. Tip: iedere taxi chauffeur kent dit restaurant, je lunt dit vanuit het hotel eenvoudig regelen,


Boulevard Kusadasi

De schitterende badplaats Kusadasi heeft een kilometers lange boulevard. Hier kun je heerlijk slenteren, uitrusten op een bankje, of gezellig een drankje drinken op een van de terrassen. Delen van de kusstrook zijn rotsachtig. Op vele plekken heeft de stad grote houten vlonders gebouwd voorzien van ligstoelen, om optimaal gebruik te maken van zon, zee en strand.


Scala Nuova

In de moderne nieuwe haven Scala Nuova leggen grote cruiseschepen aan. je hebt vrij toegang tot deze haven en is voor de afwisseling de moeite waard om even door het winkelcentrum te slenteren. Hier vind je geen namaak, maar de echte merken als Nike, Diesel en The Body Shop. In het StarBucks Cafe bestel je heerlijk koffie, waarvan je heerlijk kunt genieten met uitzicht op de stad en zee. Tenslotte, de luxe Turkse winkels moet je zeker niet overslaan.


Centrum Kusadasi

In het centrum van Kusadasi vind je allerlei gezellige winkels. Leuke kleine kapperszaakjes (tip: laat je eens knippen of scheren), supermarktjes, groente -en fruit winkels, juwelierzaken, lederzaken, kledingwinkels, kruidenwinkels, restaurantjes, cafe's, discotheken, kerkjes en nog veel meer. Ook zijn er op straat allerlei activiteiten, laat bijvoorbeeld eens je schoenen poetsen door de diverse schoenenpoetsers. Kusadasi is een heerlijke badplaats waar je zeker een dag geweest moet zijn.


Suggesties

Heeft u zelf nog leuke suggesties voor bezoekers van Hotel Aqua Fantasy? Plaats dan een tip op het prikbord! De leukste tips worden op de site geplaatst onder vermelding van uw naam.

Terug naar de homepage van Aqua Fantasy